وکیل تمکین در مشهد می تواند در پرونده الزام به تمکین که دارای پیچیدگی ها و نکات حقوقی بسیاری است وکیل زوج یا زوجه باشد، لذا بهره گیری از مشاوره وکلای متخصص در گروه وکلای آریامهربه شما کمک می نماید در پرونده های مربوط به الزام به تمکین پیروز باشید .
تمکین چیست ؟
تمکین در لغت به معنای مالک گردانیدن و ثابت نمودن آمده است . دعوای الزام به تمکین یکی از دعاوی رایج خانوادگی است که عموما از سوی مردان زمانی که همسرانشان به خاطر اختلافات زندگی مشترک را رها نموده مطرح می شود البته مطابق مواد ۱۱۰۲ و ۱۱۰۳ قانون مدنی می توان گفت که اگر مرد نیز به تکالیف زناشویی خود عمل ننماید یا در انجام و ادای تکالیف شرعی و خانوادگی خود مرتکب قصور شود دعوای الزام به تمکین زوج از سوی زوجه باید امکان داشته باشد .
ارکان دعوای الزام به تمکین چیست ؟
همان طوری که در بالا گفتیم این دعوا ممکن است از سوی زوج یا زوجه طرح گردد هر چند در رویه عملی حاضر زوج این دعوا را مطرح می کند .
اثبات رابطه زوجیت
وکیل تمکین در مشهد درابن باره میگوید؛ برای طرح دعوای الزام به تمکین اثبات وجود رابطه زوجیت الزامی است چرا که در صورتی این دعوا قابل پذیرش است که رابطه زوجیت وجود داشته و باقی باشد بنابراین طرح دعوای الزام به تمکین در خصوص رابطه موقت که مهلت آن منقضی شده امکان نخواهد داشت .
اثبات عدم تمکین
تمکین دو معنی عام و خاص دارد که در معنای عام به انجام کلیه وظایف از سوی زن نسبت به شوهر و اطاعت از وی اعم از رابطه زناشویی و مدیریت خانه ، امرار معاش و … تعبیر می شود اما تمکین خاص به معنای انجام وظایف زناشویی از سوی زوجین در روابط زناشویی است لذا برای طرح دعوای الزام به تمکین علاوه بر اثبات رابطه زوجیت ، اثبات عدم تمکین خوانده دعوا نیز لازم می باشد .
ضمانت اجرا های عدم تمکین
وکیل تمکین در مشهد در ادامه موارد ضمانت اجراهای عدم تمکین را توضیح میدهد.
۱- عدم استحقاق نفقه
به موجب ماده ۱۱۰۸ قانون مدنی تنها ضمانت اجرای موثر برای تخلف از تمکین از سوی زوجه ، عدم استحقاق وی نسبت به نفقه می باشد این ماده مقرر می دارد : هرگاه زن بدون مانع مشروع از ادای وظایف زوجیت امتناع کند مستحق نفقه نخواهد بود .
۲- اجازه ازدواج دوم
رویه عملی مرجع قضایی بر این امر مبتنی است که در صورت عدم الزام زوجه به تمکین مرد می تواند از دادگاه مجوز ازدواج دوم را اخذ نماید تجربه نشان داده است که در این صورت زوجه ناشزه سریعا به زندگی مشترک بر می گردد .
۳- عدم استحقاق زوجه به اجرت المثل و نحله
یکی از ضمانت اجراهای موثر برای الزام زوجه به تمکین عدم استحقاق دریافت اجرت المثل است زیرا شرط دریافت اجرت المثل و نحله عدم خطای زوجه تلقی شده و به نظر ما عدم تمکین مصداق بارزی از خطا در انجام وظایف زوجیت می باشد .
موانع مشروع عدم تمکین زن
۱- استفاده از حق حبس ( ماده ۱۰۸۵ قانون مدنی )
۲- بیماری واگیردار شوهر (ماده ۱۱۲۷ قانون مدنی )
۳- بیماری زوجه که امکان تمکین را از بین ببرد ( ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی )
۴- خوف ضرر مالی و یا جانی ( ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی )
مراحل طرح دعوای الزام به تمکین
لازم است برای طرح دعوای الزام به تمکین قبل از هر اقدامی با وکیل تمکین در مشهد در گروه وکلای آربامهر مشاوره نمایید .
ارسال اظهارنامه
اصولا زوج ها ابتدا دادخواست تمکین نمی دهند بلکه ابتدا با مراجعه به دفتر خدمات الکترونیک قضایی و ارسال اظهارنامه وظایف شرعی و قانونی و ضمانت اجرای عدم تمکین را به زوجه یادآوری می نمایند .
دادخواست تمکین
در صورتی که زوجه با ارسال اظهارنامه پاسخی نداد و حاضر به بازگشت به زندگی مشترک نگردید زوج باید توسط وکیل تمکین در مشهد در گروه وکلای آریامهر دادخواستی با موضوع الزام به تمکین عام و خاص تقدیم دادگاه خانواده نماید لازم است زوج قبل از تقدیم دادخواست تمکین به مرکز مشاوره مراجعه و بعد از انجام مشاوره دادخواست تمکین دهد .
در پایان اهمیت داشتن وکیل در دعوای الزام به تمکین به این دلیل است که اصولا دادخواست تقابل نفقه جاریه توسط زوجه یا وکیل وی مطرح می گردد و در این مرحله نیاز به وکیل خبره برای دفاع ضروری است بنابراین توصیه می شود حتما از وکیل الزام به تمکین در مشهد در وکلای متخصص در گروه وکلای آریامهر در پرونده های الزام به تمکین بهره بگیرید زیرا در صورت شکست در این پرونده زوج باید به زوجه نفقه پرداخت نماید .
مشاوره با وکیل تمکین در مشهد
برای مشاوره در خصوص دعوای الزام به تمکین با زهرا صانعی نژاد و فهیمه سادات حسینی در گروه وکلای آریامهر با شماره های ۰۹۱۵۱۸۲۴۶۸۸ – ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس حاصل فرمایید.
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.