وقتی پدر و مادر جدا از هم زندگی می کنند یا طلاق می گیرند معمولا بر سر حضانت فرزند مشترک یا همدیگر مشکل واختلاف نظر دارند به همین علت هم یکی از پرسش های پرتکرار این مساله این است که حضانت کی تمام میشود ؟!
اگر به ماده ۱۱۶۹ نگاه کنیم می بینیم که نوشته شده است : برای حضانت فرزند چه دختر چه پسر از زمان تولد تا هفت سالگی مادر اولویت داره و بعد از هفت سالگی حضانت با پدر هست اما در مورد زمان پایان حضانت در قانون تعیین تکلیفی نشده و مشخص نیست دقیقا حضانت کی تموم میشود ؟
حضانت کی تمام میشود ؟!
حال گروه وکلای دادبانو متخصص در دعاوی حضانت فرزند به سوالات پرتکرار شما مخاطبین در مورد زمان پایان حضانت فرزند پاسخ می دهد :
حالا اینکه حضانت چه زمانی تمام میشود و دقیقا چه زمانی مهم بودنش مشخص میشود ؟ پاسخ سوال را با ذکر یک مثال و پرونده توضیح میدهیم :
پیشنهاد میشود قبل از هر اقدام یا طرح دادخواست، ابتدا برای مشاوره با وکیل متخصص در دعاوی خانواده حضانت در مورد اینکه حضانت کی تمام میشود ؛ با شماره های ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ و ۰۹۱۵۱۸۲۴۶۸۸ تماس بگیرید و با گروه وکلای آریامهر مشورت بنمایید .
فرض کنید پدر و مادر یک دختر ۹ ساله از یکدیگر طلاق گرفته اند و دختر بچه یک سالی هست که در کنار پدرش زندگی میکرده و حالا که سن کودک به ۹ سال رسیده ، مادر قصد دارد که با تشکیل پرونده علیه پدر حضانت را از دست او بگیرد و کودک تحت حضانت و سرپرستی خودش باشد به همین منظور هم نسبت به تشکیل پرونده با خواسته ی صدور حکم به حضانت اقدام می کنه اما دادگاه رای میده که فرزند مشترک با توجه به جنسیتش که دختر است و اینکه به سن ۹ سالگی رسیده ، بالغ محسوب می شود چون به سن بلوغ رسیده است و با هرکدام از والدین که بخواهد می تواند زندگی کند و در نهایت پرونده مادر با خواسته صدور حکم حضانت را رد می کند چرا ؟!
رای دادگاه در مورد پرونده حضانت
چون دادگاه اعلام کرد که از نظر من دختر بعد از رسیدن به سن ۹ سالگی از حضانت خارج می شود و به انتخاب خودش در کنار هر کدام از والدین که بخواهد می تواند زندگی کند پس به پرونده ای که خواسته اش از دادگاه حضانت باشد رسیدگی نمی کند . بنابراین همانطور که در ابتدا بیان کردیم به علت سکوتی که قانون گذار در خصوص پایان حضانت کرده است در رویه قضایی اختلاف نظر وجود دارد که پایان حضانت را چه زمانی تلقی کنیم ؟
پاسخ به سوال زمان پایان حضانت
برخی از اساتید و قضات بر این نظر هستند که زمان پایان حضانت رسیدن به سن بلوغ است یعنی اگر دختربچه ای به سن ۹ سالگی و پسر به سن ۱۵ سالگی برسد دیگر تحت حضانت قرار نخواهد داشت که البته این گروه از اساتید و قضات در اکثریت هستند و رویه قضایی بیشتر بر همین نظر می باشد اما عده ای نظر دارند که حضانت با بلوغ و رشد به پایان می رسد.
یعنی همین که فرزند به سن بلوغ رسید دلیل بر این نمی باشد که دیگر از مدار حضانت خارج شده است بلکه باید باید به سن رشد یعنی ۱۸ سالگی برسد یا از دادگاه حکم رشد دریافت کرده باشد تا فرزند را مشمول قواعد و احکام حضانت ندانیم .
بنابراین همین طور که بیان کردیم این موضوع اختلافی می باشد و بهتر است قبل از هر اقدامی یا طرح دادخواست ابتدا برای مشاوره با وکیل متخصص در دعاوی خانواده حضانت در مورد اینکه حضانت کی تمام میشود و زمان پایان حضانت فرزند ؛ با شماره های ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ و ۰۹۱۵۱۸۲۴۶۸۸ تماس بگیرید و با گروه وکلای آریامهر مشورت بنمایید .
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.