الزام به تمکین موضوعی است که امروز وکیل برای الزام به تمکین به آن میپردازد و دریاره بار اثبات دعوای الزام به تمکین و تمکین خاص توضیح میدهد؛ شما میتوانید برای مشاوره با ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
باتوجه به اینکه دعاوی الزام به تمکین ، حجم قابل توجه و چه بسا بیشترین تعداد از پرونده های دادگاه های خانواده را به خود اختصاص می دهد و در عین حال به واسطه ماهیت اخلاقی این خواسته ، الزام زوجه با صدور اجراییه ، تحقق محکوم به به نحو مطلوب را در پی ندارد ، همواره این سوال مطرح است که رسیدگی به دعاوی مذکور با صورت فعلی تا چه میزان در احقاق حقوق زوج اثربخش است ؟
بار اثبات دعوای الزام به تمکین
به تبع ماهیت اخلاقی مصادیق مختلف تمکین ، نه تنها نحوه الزام زوجه پس از صدور حکم محل تامل است بلکه بار اثبات دعوای الزام به تمکین نیز موضوعی قابل بررسی است . چرا که این اثبات به دلیل جنبه خصوصی امر و عدم امکان ارائه شاهد بر آن بسیار مشکل بوده و به سختی می توان دلیل بر اثبات این موضوع ارائه کرد . به ویژه در مورد تمکین خاص نظیر اثبات جرایمی از قبیل زنای منجر به حد ، اثبات عدم تمکین ممکن نخواهد بود مگر آنکه خود زن نزد دادگاه به عدم تمکین اقرار کرده و یا این موضوع را به اطلاع اشخاصی رسانده و شواهد پیرامونی و اظهارات طرفین ، علم به عدم تمکین پیدا کند .
در صورتی که پرسشی از وکیل برای الزام به تمکین د ارید ، میتوانید برای مشاوره با ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
توجه شود : از مصادیق تمکین ( اعم از تمکین عام و خاص ) همانند بحث احراز انجام محکوم به که فقط در مورد رفتن زوجه به منزل همسر میسر می شد ، در اینجا سکونت مشترک است که برای دادگاه قابل احراز بوده و به راحتی در دادگاه از طریق شهادت یا دلایل و امارات دیگر قابل اثبات است .
رویه دادگاه ها در این مورد یعنی بار اثبات عدم تمکین چیست ؟
رویه دادگاه های خانواده در زمینه بار اثبات دعوا متشتت بوده و دو رویکرد در این زمینه در آراء قضات مشاهده می شود .
الف ) دیدگاه نخست ، بار اثبات عدم تمکین را بر عهده زوج نهاده و سکونت مشترک زوجین را اماره تمکین می شمارد که در صورت پذیرش این دیدگاه ، دعوای الزام به تمکین در فرض حضور زوجه در منزل مشترک زوجین و عدم اثبات خلاف آن توسط زوج در دادگاه محکوم به رد خواهد شد .
ب ) دیدگاه مخالف ، صرف اظهار عدم تمکین توسط زوج را کافی شمرده و برای اثبات تمکین ، زوجه را موظف به ارائه دلیل نموده است .
در صورتی که پرسشی از وکیل برای الزام به تمکین د ارید ، میتوانید برای مشاوره با ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
این مطلب نیز باید مورد توجه قرار گیرد که آنچه در اینجا محل بحث است ناظر به احراز تمکین بعد از شروع زندگی مشترک است ، زیرا در فرض عدم شروع زندگی مشترک ، اصل و ظاهر حکایت از عدم تمکین زوجه دارد و اثبات خلاف آن نیازمند ارائه دلیل از سوی مدعی است . البته در تشخیص ظاهر لحاظ عرف محل در تصمیم قاضی ضروری است البته اگر درمنطقه ای ، عرف و رسومات محلی موضوعیتی برای شروع زندگی مشترک در تحقق تمکین خاص زوجه قائل نیست ، ظاهر را باید تمکین زوجه قلمداد نمود که در این صورت با وجود ظاهر استناد به اصل هم از سوی قاضی امکان پذیر نبوده و اثبات عدم تمکین منوط به ارائه دلیل خواهد بود .
تمکین خاص
بررسی آرا صادره دادگاه ها حاکی از آن است که غالبا در دعاوی ، “عدم تمکین ” در مورد تمکین عام مورد بحث واقع شده است زیرا احراز تمکین خاص جز در مواردی که از اظهارات زوجین ضمن رسیدگی یا اذعان و اقرار صریح زوجه بر تمکین یا عدم تمکین خاص قابل تشخیص است . امری مشکل بوده و از این رو ، قضات به سکونت زوجه در منزل مشترک کهکی از مصادیق تمکین عام است بسنده می کنند زیرا این امر را زمینه ساز تمکین خاص زوجه نیز می دانند . البته این مطلب بدان معنا نخواهد بود که الزام زوجه به تمکین خاص از سوی قضات به تصریح مورد حکم قرار نمی گیرد .
در صورتی که پرسشی از وکیل برای الزام به تمکین د ارید ، میتوانید برای مشاوره با ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.