نزاع دسته جمعی از جمله جرایم علیه اشخاص است که در آن حداقل سه نفر به صورت دسته جمعی اقدام به درگیری می کنند. این جرم از جرایم قابل گذشت است و در صورت گذشت شاکی، تعقیب متهم موقوف می شود.؛ در این نوشتار ابتدا به تعریف جرم نزاع دسته جمعی پرداخته در ادامه چند نظریه مشورتی در مورد نزاع دسته جمعی را بیان و در انتها یک نمونه رای نزاع دسته جمعی اورده شده است :
به چه جرمی نزاع دسته جمعی گفته می شود ؟
مطابق ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی هر گاه سه نفر در یک منازعه حضور داشته باشند و مرتکب جنایتی بگردند به مجازات تعیین شده در این ماده محکوم می گردند .
وکیل نزاع دسته جمعی با داشتن تخصص و مهارت و آشنایی با جریان دادرسی در کوتاه ترین زمان ممکن پرونده شما را به نتیجه مطلوب می رساند .
نظریات مشورتی نزاع دسته جمعی
نظریات اداره کل امور حقوقی قوه قضاییه در خصوص جرم نزاع دسته جمعی موضوع ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی تعزیرات :
نظریه شماره ۷/۶۰۵۹ مورخ ۱۳۷۹/۰۶/۳۱:
منظور از نزاع دسته جمعی، زد و خورد عده ای با عده ای دیگر است که ممکن است فامیل یکدیگر هم باشند و اگر سه چهار نفر با یکدیگر بدون سبق تصمیم هم برخورد نمایند و مرتکب منازعه شوند مشمول ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی خواهند بود.
نظریه شماره ۷/۵۱۷۸ مورخ ۱۳۸۴/۰۷/۲۳:
چون شخص موضوع استعلام ضمن مشارکت در منازعه نسبت به فرد معینی نیز اقدام به ایراد جرح با چاقو نموده است بنابراین به نظر می رسد، عمل متهم علاوه بر مشارکت در منازعه، ایراد جرح با چاقو و مشمول ماده ۴۷ قانون مجازات اسلامی می باشد.
نظریه شماره ۷/۷۹۷۱ مورخ ۱۳۸۴/۱۱/۰۸:
اولا منظور از کلمه عده در متن ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی آمده سه نفر یا بیشتر است. ثانیا نزاع دسته جمعی وقتی مصداق پیدا می کند که تمام افراد شرکت کننده در منازعه همزمان در یک مکان با هم مشغول منازعه باشند. ثالثا حصول یکی از نتایج مذکور در ماده ۶۱۵ قانون مجازات اسلامی و بندهای ماده فوق الذکر شرط تحقق منازعه و مجازات آن است.
فواید وکیل نزاع دسته جمعی
با در نظر گرفتن اینکه جرم نزاع دسته جمعی در قانون در دسته بندی جرایم غیرقابل گذشت قرار گرفته است در صورتی که در معرض اتهام یا در مقام شاکی نسبت به این جرم قرار گرفتید وکیل نزاع دسته جمعی رفتار هر یک از افراد شرکت کننده در نزاع دسته جمعی را بررسی می نماید که آیا اولا ارکان جرم نزاع دسته جمعی تحقق یافته است یا خیر و ثانیا رفتار متهمین در قالب دفاع مشروع می گنجد یا خیر .
دقت داشته باشید از آنجایی که جرم نزاع دسته جمعی موجب ناامنی در جامعه می شود در قانون مجازات های سنگینی برای آن در نظر گرفته شده است لذا وکیل نزاع دسته جمعی با بیان ساده و قابل فهم شما را با حقوق قانونی خود آشنا می سازد .
پس از بیان نظریه مشورتی در مورد نزاع دسته جمعی حال در ادامه نمونه رای در خصوص جرم نزاع دسته جمعی گذاشته می شود :
نمونه رای نزاع دسته جمعی
قرار جلب یه دادرسی و منع تعقیب در خصوص اتهام آقای محمد …. فرزند علی اصغر متولد … به شماره ملی … با وکالت خانم سمانه …متاهل دارای سابقه محکومیت کیفری موثر آزاد با قرار قبولی کفالت دایر بر شروع به قتل عمدی آقای عقیل ..بدین توضیح که آقای محمد …. خودرو دوو را بصورت عمدی و با سرعت زیاد به سمت آقای عقیل .. گرفته ؛ بازپرسی با عنایت به جمعی اوراق و محتویات پرونده و تحقیقات و بررسی های به عمل آمده و شکایت شاکی خصوصی و گزارش مرجع انتظامی و اقاریر صریح متهم محمد … و اینکه طرفین همسایه و در نزدیکی هم زندگی میکنند که اختلافاتی را قبلا هم داشته اند و قبلا هم با یکدیگر مشاجره داشته اند که همین پیشینه و اقرار محمد ..سوءنیت و قصد وی را برای این بازپرسی محرز نموده بنا به مراتب اتهام انتسابی به متهم محرز و مسلم الوقوع به نظر رسیده و در راستای اعمال ماده ی ۲۶۵ از قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ و اصلاحی ۱۳۹۴ و ضمن استناد به ماده ۱۲۲ قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ قرار جلب به دادرسی متهم صدر المشار را صادر م مراتب در راستای ماده ۹۲ از قانون آیین دادرسی کیفری به حضور اعلام می گردد .
در خصوص اتهام حجت … و عقیل …. و بهجت …. و الهام …. و قربانعلی …. و مجتبی …. و نرگس …. با وکالت خانم زهرا … جملگی دایر بر نزاع دسته جمعی بازپرسی با عنایت به جمیع اوراق و محتویات پرونده و تحقیقات و بررسی های به عمل آمده و دفاعیات وکیل که هیچ گونه صدمه ای ایجاد نشده صرف نظر از اعلام رضایت قطعی و منجز همه شرکت کنندگان در نزاع باتوجه به اینکه هیچ گواهی پزشکی قانونی در پرونده وجود ندارد لذا صدمه ای ایجاد نشده نتیجتا در پناه حاکمیت کلی اصل شرعی و قانونی اصالت البرائه مستندا به اصل ۳۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و ماده ۴ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ که اشعار داشته اصل برائت است با استناد به ماده ی ۲۶۵ از قانون اخیر الذکر و به لحاظ فقدان دلایل اثباتی عقیده به صدور و اعلام قرار منع تعقیب کیفری دارم.
در خصوص شکایت حجت .. و عقیل … و الهام … و بهجت … علیه قربانعلی …. و مجتبی … و نرگس … با وکالت خانم زهرا … دایر بر ایراد ضرب و جرح عمدی و محمد … با وکالت خانم سمانه .. دایر بر تهدید و ایراد ضرب و جرح عمدی ؛ بازپرس صرفنظر از صحت و یا سقم موضوع و با عنایت به حصول رضایت منجز و قطعی شاکی خصوصی که به صورت رسمی در دفترخانه و در صورتجلسه منعکس گردیده است و توجها به قابل گذشت بودن بزه های معنونه مستندا به ماده ۱۰۴ از قانون مجازات اسلامی مصوب ۱۳۹۲ و ضمن استناد به مادتین ۱۰۰ و ۱۰۱ از قانون مرقوم و ماده ی ۱ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری و در اجرای ذیل ماده ی ۲۶۵ و نیز ماده ی ۱۲ و بند ب از ماده ی ۱۳ قانون آیین دادرسی کیفری مصوب ۱۳۹۲ با اصلاحات و الحاقات ۱۳۹۴ قرار موقوفی تعقیب متهمین صدر الاشاره را صادر و اعلام می نماید .
قرارهای اصراری مطابق بند الف ماده ۲۷۰ قانون آیین دادرسی کیفری ظرف ده روز پس از ابلاغ قابل اعتراض در دادگاه کیفری دو شهرستان چناران می باشد .
وکیل متخصص نزاع دسته جمعی
در انتها با توجه به اینکه نزاع دسته جمعی از جمله جرایمی است که باعث اخلال در نظم عمومی می گردد همین امر سبب شده قانونگذار مجازات های سنگینی را برای افراد در نظر بگیرد به همین دلیل باید در این گونه پرونده از حضور وکیل متخصص در این پرونده ها بهره مند شویم .
در این مطلب نظریه مشورتی در مورد نزاع دسته جمعی و مطالب دیگری را بیان کردیم، امیدواریم مفید واقع شده باشند، اما در هر حال پیشنهاد میشود از وکیل در پرونده های خود استفاده کنید زیرا وکیل نزاع دسته جمعی در گروه وکلای آریامهر با داشتن پرونده های متعدد در زمینه نزاع دسته جمعی و آشنایی با قوانین و نظریات مشورتی میتواند پرونده شما را مورد بررسی قرار داده و تا انتها به پیروزی برساند .
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.