وکیل خوب برای جرم جعل در مشهد
معنی اصلاحی جعل و تزویر : اصولاً هرگونه اقدامات مجرمانه و تقلبی که بر روی اسناد و نوشته جات و مهر و امضا و سایر اشیا مصرح در قانون انجام گیرد و باعث ایجاد خسارت و ضرر به دیگری گردد را می توان مشمول جرم جعل دانست.
جعل در اصطلاح به معنای ساختن متقلبانه یک سند یا نوشته یا چیز دیگر به نحوی که منطبق با واقع نباشد و به قصد اضرار به دیگری صورت گرفته باشد آمده است در صورت اقدام به چنین عملی مرتکب به عنوان جاعل محسوب خواهد شد خواه جاعل در اثر عمل جعل منتفع شده باشد خواه نشده باشد تر ضمیر در اصطلاح عبارت است از امر دروغ و جلوه دادن متقلبانه امر باطل و بر خلاف واقع در یک نوشته یا سند که به جای سند اصیل استعمال میگردد.
همچنین تغییر و تحریفی که در اسناد و نوشته جات و سایر اشیا مصرح در قانون صورت میگیرد را میتوان از مصادیق تزویر به شمار آورد چرا که تحریف خود نوعی تزویر محسوب می شود به طور کلی تحریف ریشه حرف بوده و کلمه عربی و در لغت به معنای منحرف ساختن چیزی از مسیر اصلی خود می باشد مهمترین موردی که در قرآن کریم از واژه تحریف سخن به میان آمده است در خصوص تحریف یهودیان می باشد چرا که در این خصوص قرآن کریم تحریف را یک نوع خصومت نژادی در یهودیان می داند آن جا که می فرماید یعنی ای مسلمانان آیا شما طمع بستی که اینها به شهادت بگویند اینها همان کسانی هستند که با موسی میرفتند و سخن خداوند را می شنیدند اما وقتی که بر می گشتن تا در میان قومشان نقل کنند آن را زیر و رو می کردند.
معانی حقوقی جعل و تزویر: قانون گذار جمهوری اسلامی ایران در ماده ۵۲۳ قانون مجازات اسلامی مصوب سال ۱۳۷۵ که در حقیقت بازنویسی ماده ۲۰ قانون تعزیرات آزمایشی سال ۱۳۶۲ می باشد جعل و تزویر را اینگونه بیان و توصیف نموده است:
جلب و تزویر عبارتند از ساختن نوشته یا سند یا ساختن مهر یا امضای اشخاص رسمی یا غیررسمی خراشیدن یا تراشیدن یا قلم بر دنیا الحاق و محو یا اثبات یا سیاه کردن یا تقدیم یا تأخیر تاریخ سند نسبت به تاریخ حقیقی یا الصاق نوشته ای به نوشته دیگر یا به کار بردن مهر دیگری بدون اجازه صاحب آن و نظایر اینها به قصد تقلب.
جرم جعل و تزویر به لحاظ این که خطراتی برای جامعه و اعتماد عمومی دارد قانونگذار آن را در دسته جرائم علیه آسایش عمومی قرار داده و برای آن مجازات شدید و سنگینی در نظر گرفته است.
مع الوصف به دلیل عدم ارائه تعریف مشخص و معینی از سوی قانونگذار در خصوص جعل و تزویر هر یک از دانشمندان و علمای علم حقوق به تناسب مورد تعاریف متعددی از جعل و تزویر ارائه دادند که ذیلاً به ذکر بعضی از این تعاریف می پردازیم:
۱- جلب و تزویر عبارت است از ساختن متقلبانه یک نوشته یا یک سند یا سایر اشیا مصرح در قانون به ضرر دیگری است یا دخل و تصرف متقلبانه در نوشتهها یا اسناد موجود است که باعث دگرگونی مفهوم آنها به ضرر تحریف موضوع یا مفاد سند در حین تنظیم و نوشتن آنها به ضرر دیگری است.
۲- جعل و تزویر عبارت است از قلب متقلبانه حقیقت به ضرر شخص دیگر در یک سند یا یک نوشته یا چیز دیگر به یکی از طرق مندرج در قانون.
۳- دکتر آزمایش در خصوص تعریف جعل و تزویر اینگونه بیان میدارند جعل و تزویر عبارت است از ساختن سند یا نوشته یا چیز دیگری.
۴- پروفسور گارو در خصوص جعل و تزویر میگوید جعل محقق میشود با تغییر متقلبانه حقیقت در یک نوشته آنچنان تغییری که موثر در مضمون و مفاد سند بوده و موجب ایجاد خسارت باشد.
۵-گوایه در این باره میگوید جعل سند عبارت است از دگرگون کردن حقیقت در یک نوشته به شرط آنکه این عمل تبع آن موجب خسارت غیر بوده و با یک قصد محرمانه ارتکاب شده باشد.
۶- و در این خصوص در تعریف جعل و تزویر می گوید عبارت است از تزویر به قصد اضرار در یک نوشته مشروط بر اینکه آن نوشته مستند وجود حق بوده و یا حاکی از اموری باشد که واجد آثار حقوقی است..
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.