وکیل تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی در مشهد در این مطلب درباره دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت و مزاحمت از حق توضیحاتی میدهد، شما میتوانید برای مشاوره با وکیل تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
پرسش : در رسیدگی به پرونده های تحت عنوان تصرف عدوانی چه نکاتی باید مورد توجه قرار گیرد ؟
پاسخ : جهت احراز سبق تصرفات شاکی تحت عنوان تصرف عدوانی ، اساسا تصرف مادی ملاک عمل نیست بلکه یکی از مصادیق تصرف بر اراضی ، تصرف مادی است و همانطور که می دانیم تصرف ، استیلا بر مال است و همین که مالک استیلا بر مال خود داشته باشد بیانگر و احراز کننده تصرف وی است و استیلا اعم از تصرفات مادی و غیرمادی است .
پرسش : تعریف دعوای تصرف عدوانی
پاسخ : ارکان ثلاثه موضوع تصرف عدوانی عبارتند از : ۱. سبق تصرف شاکی ، ۲.لحوق تصرفات متهم ،۳. عدوانی بودن تصرف است .
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی در مشهد با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
نکات : این دعوی در هر دو قانون آیین دادرسی مدنی و قانون مجازات اسلامی یکی است و تنها تفاوت آن علاوه بر سوءنیت متهم در قانون مجازات اسلامی با توجه به رای وحدت رویه به احراز مالکیت شاکی در قانون مجازات اسلامی است با این توضیح که باید حتما علاوه بر آن ارکان ثلاثه فوق ، مالکیت شاکی نیز احراز شود تا بتوانیم قانون مجازات اسلامی را اجرا کنیم .
سوال : خواهان در دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت از حق و مزاحمت چه امری را باید اثبات کند ؟
پاسخ : در احراز سبق تصرف شاکی ، تصرفات مادی یا به طور اعم صلاحیت استیلا بر ملک ، ملاک خواهد بود . در دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت از حق و رفع مزاحمت ، خواهان دعوی باید ثابت کند که موضوع دعوا قبل از خارج شدن ملک از تصرف وی ، در تصرف و یا مورد استفاده او بوده و بدون رضایت او و غیرقانونی از تصرف وی خارج شده است . سند مالکیت دلیل بر سبق تصرف و استفاده از حق است مگر آنکه طرف دیگر سبق تصرف و استفاده از حق خود را به طریق دیگر ثابت کند .
پرسش : نحوه عملی طرح دعوا تصرف عدوانی و ممانعت از حق و مزاحمت چیست ؟
پاسخ : رسیدگی به دعاوی تصرف عدوانی و ممانعت از حق و رفع مزاحمت می تواند از طریق مختلف در قالب دعاوی حقوقی مطابق مقررات فصل هشتم مواد ۱۵۸ قانون آیین دادرسی مدنی مصوب سال ۱۳۷۹ یا مطابق مقررات قانون اصلاح جلوگیری از تصرف عدوانی مصوب سال ۱۳۵۲ یا به صورت شکایت کیفری مطابق ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی ، طرح و اقامه شود .
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی در مشهد با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
پرسش : سبق تصرفات شاکی در مال غیرمنقول باید به چه صورت باشد ؟
پاسخ : نحوه و چگونگی تصرف سابق شاکی در مال غیرمنقول امری عرفی است ، بعضا متصرف با انجام عملیاتی که در عرف آبادکردن تلقی می شود نظیر احیای اراضی ، احداث بنا ، غرس اشجار ، کشت و کار در اراضی اعمال تصرف می نماید ، گاهی با سکونت در محل و استقرار در محل کار و کسب ، مباشرتا یا مع الواسطه و به وسیله غیر ، تصرفات خود را اعمال می نماید و در پاره ای از موارد هم از طریق خرید مال غیرمنقول به صرف تنظیم سند مالکیت که ظهور در تصرف عرفی خریدار به عنوان مالک دارد اعمال تصرف می کند .
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی در مشهد با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
پرسش : مطالبه اجرت المثل از متصرف ملک مشاعی و ممانعت از حق تصرف
در دعوای مطالبه اجرت المثل شریک علیه شریک دیگری که تمام ملک مشاع را در تصرف داشته آیا صرف عدم تصرف مدعی کافی برای مطالبه اجرت المثل است یا مساله ممانعت متصرف از استقرار ید شریک دیگر نیز باید اثبات شود و چه کسی باید این معنی را ثابت کند ؟
پاسخ : چون حکم به مواد ۵۸۱ و ۵۸۲ قانون مدنی تصرف شریک در مال الشرکه بدون اذن شریک یا شرکای دیگر جایز نبوده و موجب ضمان است بنابراین صرف تصرف شریک در ملک مشاع بدون اذن کافی برای مطالبه اجرت المثل از ناحیه شریک است اعم از اینکهمتصرفتمام ملک مشاع را در تصرف داشته باشد یا قسمتی از آن را و مساله ممانعت شریک متصرف و امکان یا عدم امکان شریک دیگر در تصرف تاثیری در دعوی مطالبه اجرت المثل ندارد .
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل تصرف عدوانی و مزاحمت ملکی در مشهد با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
منبع : پرسش و پاسخ های دعاوی تصرف مولف : توحید زینالی
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.