مجازات توهین در قانون کاهش مجازات و موضوعاتی مرتبط با این عنوان را در این نوشتار بیان خواهیم کرد؛ جرم توهین که هر چند علیه اشخاص ارتکاب می یابد لیکن اصطلاحا جنایت نامیده نمی شوند از آن رو که لزوما به تمامیت جسمانی اشخاص لطمه وارد نکرده بلکه با نقض حقوق اساسی افراد به حیثیت ، آسایش ، آزادی رفت و آمد و سایز ارزشهای مشابه صدمه می زند.
جرم توهین چیست ؟
جرم توهین یکی از جرائم علیه حیثیت معنوی اشخاص محسوب می شود و از لحاظ لغت از ریشه وهن گرفته شده و به معنی سست کردن ، ضعیف کردن و خوار کردن و خفیف کردن می باشد و در اصطلاح این واژه به هر رفتاری اعم از فعل ، گفتار ، اشاره یا نوشتار دلالت دارد که بتواند به نحوی موجب وهن حیثیت کسی در نظر افراد متعارف و معمولی شود لذا این عمل نه تنها از لحاظ حقوقی بلکه از نظر اخلاقی و مذهبی نیز مذموم و ناپسند شمرده می شود .
عنصر مادی جرم توهین چیست ؟
عنصر مادی جرم توهین عبارت است از رفتار فیزیکی مرتکب ، مجموعه شرایط و اوضاع و احوال لازم برای تحقق جرم و نتیجه حاصله حال هر یک از این موارد را به طور مجزا مورد بررسی قرار می دهیم .
رفتار فیزیکی
در جرم توهین رفتار فیزیکی ارتکاب یافته می تواند به شکل گفتار و کردار ، نوشتار و حتی اشارات مختلف دست و چشم و نظایر آن ها و به هر وسیله ای از جمله ارسال ایمیل یا پیامک ، ارتکاب می بابد هر چند که فحاشی و استعمال الفاظ رکیک نمونه بارز توهین است .
شرایط و اوضاع و احوال لازم برای تحقق جرم توهین
در ادامه موضوع مجازات توهین در قانون کاهش مجازات باید گفت؛ برای محکوم شدن مرتکب به جرم توهین ، رفتار وی باید موهن باشد تشخیص موهن بودن رفتار با عرف است نظر عرف در این مورد با توجه به عامل زمان و مکان ، طبقه اجتماعی و شخصیت مخاطب و نیز موقعیت خاصی که رفتار مورد نظر در آن ارتکاب یافته است مشخص می شود و همچنین شخصیت مخاطب نسبت به موهن محسوب شدن رفتار موثر است .
نتیجه حاصله
جرم توهین مقید به نتیجه نبوده و به عبارت دیگر یک جرم مطلق محسوب می شود .
عنصر روانی جرم توهین چیست ؟
تحقق عنصر عمد در جرم توهین منوط به آن است که مرتکب عمد در ارتکاب رفتار موهن نسبت به دیگری را داشته باشد لذا این امر مستلزم آن است که مرتکب اولا در ارتکاب فعل خود عامد باشد نه این که در حالت خواب ، بیهوشی ، هیپنوتیزم ، مستی ونظایر آنها و در هر حال بدون اراده و اختیار مرتکب رفتاری موهن شود و ثانیا از موهن بودن رفتار خود آگاه باشد نه این که به دلایلی مثل تفاوت فرهنگی یا زبانی نسبت به این امر جاهل باشد لیکن وجود سوء نیت خاص در مرتکب ضروری نیست .
مجازات توهین چیست ؟
مجازات توهین در ماده ۶۰۸ قانون کاهش مجازات حبس تعزیری عبارت است از :
توهین به افراد از قبیل فحاشی ، استعمال الفاظ رکیک چنانچه موجب حد قذف نباشد جزای نقدی درجه شش خواهد بود .
با اصلاح صورت گرفته در این ماده مجازات شلاق از ردیف مجازات توهین حذف شده و میزان جزای نقدی از رقم ناچیزی ( حداکثر صد هزار تومان ) به جزای نقدی درجه شش ( بیش از شصت میلیون ریال تا دویست و چهل میلیون ریال افزایش یافته .
مشاوره با وکیل توهین در مشهد
گروه وکلای آریامهر با سابقه درخشان در پرونده های کیفری و حقوقی در مشهد آماده مشاوره و قبول وکالت در دعاوی توهین و افترا می باشند و با تنظیم شکواییه و پیگیری در مرحله دادسرا و دادگاه از تضییع حقوق شما جلوگیری می نمایند، شما میتوانید در مورد مجازات توهین در قانون کاهش مجازات برای مشاوره با وکیل توهین در مشهد با شماره های ۰۹۱۵۱۸۲۴۶۸۸ – ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید.
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.