بازداشت ملک موضوعی است که وکیل متخصص ملکی در مشهد آن را توضیح میدهد، شما میتوانید برای مشاوره با وکیل در مورد دلایل دستور بازداشت ملک به اداره ثبت با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳ تماس داشته باشید.
دلایل دستور بازداشت ملک به اداره ثبت
قانونگذار در موارد خاصی از قوانین از “بازداشت یا توقیف اموال ” یا “سپردن تامین مناسب ” یا از “وثیقه مالی” نام برده شده است که در تمام موارد ، هرچند مال شامل کلیه اموال اعم از منقول و غیرمنقول می باشد ، خواهان و قاضی در تمام این موارد می تواند از ملک ثبت شده به عنوان مالی با ارزش برای توقیف و تامین و وثیقه استفاده نماید .
دستور بازداشت ملک به اداره ثبت به چه دلایلی می تواند باشد ؟
دستور بازداشت ملک به اداره ثبت در این موارد می تواند به خاطر فرار از ادای دین باشد ( ماده ۲۱۸ مکرر ق.م) یا در راستای تامین اجرای حکم غیابی (ماده ۳۰۶ آیین دادرسی مدنی ) یا به عنوان تامین دعوای واهی ( ماده ۱۰۹ آیین دادرسی مدنی ) یا تامین اجرا یا عدم اجرا حکم در فرجام خواهی ( مواد ۳۸۶ و ۳۸۹ آیین دادرسی مدنی )یا به عنوان تامین خسارت احتمالی ازتبعه خارجی ( ماده ۱۴۴آیین دادرسی مدنی ) یا به عنوان تامین خسارت احتمالی در صدور دستور موقت یا به عنوان تامین راجع به ترکه اتباع خارجه ؛ یا به عنوان تامین حفظ اموال غایب مفقودالاثر یا تامین تادیه وجه برات یا تامین برای صدور قرار توقیف عملیات اجرایی در اجرای ثبت یا تامین در رسیدگی به امور حسبی یا تامین پرداخت زیان یا به عنوان تامین اجرای حکم در اعاده دادرسی ( ماده ۴۳۷ آیین دادرسی مدنی ) یا تامین برای توقف عملیات اجرایی دستور تخلیه ( ماده ۱۸ آیین نامه اجرایی روابط موجر و مستاجر مصوب ۱۳۷۶ ) یا به عنوان تامین از معترض به رای داوری ( ماده ۴۹۳ آیین دادرسی مدنی ) یا موارد دیگر .
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل در مورد دلایل دستور بازداشت ملک به اداره ثبت با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳ تماس داشته باشید.
بازداشت ملک به جهت فرار از دین
وفق ماده ۲۱۸ مکرر قانون مدنی : هرگاه طلبکار به دادگاه دادخواست داده ، دلایل اقامه نماید که مدیون برای فرار از دین ، قصد فروش اموال خود را دارد دادگاه می تواند قرار توقیف اموال وی را به میزان بدهی او صادر نماید ، که در این صورت بدون اجازه دادگاه حق فروش اموال را نخواهد داشت .
سوال : طلبکاری که وصول طلب خود را از بدهکار به دلیل فروش اموال و انتقال آنها به غیر در خطر می بیند ، چه اقدام قضایی می تواند انجم دهد ؟
پاسخ : چنین فردی می تواند از دادگاه درخواست توقیف اموال بدهکار را به میزان طلب خواستار شود .برای مثال ، اگر می بیند بدهکار املاک خود را به غیر ، اعم از فامیل و آشنایان نسبی و سببی یا غیر آنها برای فرار از دین منتقل می کند ، می تواند درخواست توقیف اموال وی را از مرجع مریوطه خواستار شود . یک نمونه از این ماده را می توان در مواردی دانست که صادرکننده چک یا سفته قبل از سررسید اقدام به انتقال اموال و املاک خود می نماید ، دارنده چک می تواند با قانع کردن دادگاه بر اساس این ماده و بدون سپردن خسارت احتمالی نسبت به بازداشت اموال صادرکننده چک اقدام کند .
سوال : در املاک ثبت شده چه اقدامی می توان انجام داد؟
پاسخ : در املاک ثبت شده ارائه قولنامه و بیع نامه های منعقد شده قبل از تنظیم سند رسمی بهترین مدرک برای اثبات انتقال اموال می باشد . در این مرحله دادگاه می تواند با دستور مقتضی جلوی هرگونه انتقال رسمی را توسط اداره ثبت بگیرد و از عواقب سوء آن بکاهد هرچند خود انتقال با تنظیم سند رسمی نیز دلیلی برای فرار از ادای دین است ، توقیف این املاک که رسما به نام دیگری گردیده است مشکلاتی به وجود خواهد آورد که شاید قبل از تنظیم سند رسمی وجود نداشته باشد . اصولا چنین اشخاصی که معاملات و املاک خود را برای از ادای دین منتقل می کنند متعامل را از آشنایان درجه یک خود مثل پدر و مادر و اولاد خود قرار می دهند . هرچند بیشتر این معاملات صوری است حتی اگر معامله با قصد فرار از دین به صورت غیر صوری هم معقد شده باشد شامل ماده خواهد بود . بدیهی است چنین افرادی در انتقال ملک خود سوءنیت دارند به همین دلیل برای قبول درخواست توقیف اموال از طرف طلبکار باید سوءنیت بدهکار که عبارت است از قصد وی برای فرار از ادای دین ، با ارائه مدارک و دلایل در دادگاه به اثبات برسد .
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل در مورد دلایل دستور بازداشت ملک به اداره ثبت با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳ تماس داشته باشید.
پرسش : چه نقل و انتقالاتی شامل این ماده قانونی می شود ؟
پاسخ :چون فلسفه وجودی این ماده حمایت از طلبکار برای وصول طلب از اموال بدهکاری است که با سوءنیت خود برای فرار دین و از بین بردن منبع طلب ، اقدام به انتقال اموال خود به غیر می کند ، لذا “فروش ” در ماده از باب انتقال است و هراقدام و انتقالی را که از طرف بدهکار نسبت به دارایی خود که به قصد فرار از دین است و باعث به خطر افتادن اموال برای وصول طلب و کسر دارایی به صورت محسوس گردد ، شامل می شود .پس نه تنها عقد بیع بلکه انتقال از طریق سایر عقود مثل صلح ، هبه ، وقف ، معاوضه ، رهن و غیره و از طریق ایقاع مثل ابراء را شامل می شود .
در نتیجه : هر انتقالی اعم از معوض و غیر معوض یا کم و زیاد بودن مبلغ انتقال تاثیری در درخواست تامین خواهان که قصد وی را به اثبات رسانده است نخواهد داشت . پس اگر طلبکار مطلع شود که بدهکار برای فرار از دین املاک ثبت شده خود را به نام غیر منقل می کند ، می تواند از دادگاه دستور توقیف یا بازداشت ملک بدهکار را اخذ و به اداره ثبت ارائه نماید تا از هرنوع انتقال خودداری گردد .
منبع : بازداشت ملک ثبت شده از حسین سالاری
شما میتوانید برای مشاوره با وکیل در مورد دلایل دستور بازداشت ملک به اداره ثبت با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳ تماس داشته باشید.
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.