ثبت ملک در دفتر املاک و صدور سند مالکیت
شما میتوانید برای مشاوره در امور ملکی و ثبت ملک در دفتر املاک و صدور سند مالکیت با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید
طرح موضوع :
پس از اتمام عملیات مقدماتی ثبت، ملک در دفتر املاک ثبت شده و سند ماکیت مطابق ثبت دفتر املاک داده می شود (ماده ۲۱ قانون ثبت )
ماده ۲۱ قانون ثبت متضمن بیان دو مطلب است :
۱.زمان ثبت ملک در دفتر ثبت املاک
۲. زمان صدور سند مالکیت بر اساس دفتر املاک
لازم به ذکر است عملیات مقدماتی عبارت از تمام اقداماتی است که برای ثبت یک ملک،لازم است پس از پایان و ختم آنها اداره ثبت آمادگی صدور سند را می یابد و با انتشار آگهی ماده ۹ قانون ثبت شروع و با پایان یافتن در رسیدگی به اعتراضات خاتمه می پذیرد.ثبت املاک در این مرحله را ثبت املاک جاری می نامند.
در حقیقت املاک جاری به املاکی اطلاق می شود که سابقه ثبت در دفتر املاک را نداشته باشد.پس از اتمام عملیات مقدماتی ، ملک در دفتر املاک به ثبت خواهد رسید و سپس بر اساس مندرجات در دفتر املاک سند مالکیت و به نام متقاضی صادر خواهد شد.
زمان ثبت ملک در دفتر املاک :
زمان ثبت ملک ، پس از خاتمه عملیات مقدماتی ثبت خواهد بود.با توجه به توضیحات فوق به نظر می رسد شایسته است به کامل بگوییم زمان ثبت ملک، پس از خاتمه عملیات مقدماتی ثبت و از آن جمله بررسی اعتراضات نسبت به عملیات مقدماتی می باشد.
نکات:
اول: ثبت ملک در دفتر املاک وصدور سند مالکیت، متوفق بر تادیه بقایای ثبتی ، نیست.(مستفاد از آیین نامه ماده ۱۲۰ قانون ثبت) لذا اداره ثبت باید همانطور که از ظاهر ماده ۲۱ قانون ثبت استفاده می شود.بلافاصله پس از خاتمه عملیات مقدماتی به شرط نرسیدن اعتراض یا تعیین تکلیف قطعی و نهایی آن _ملک را در دفتر املاک ثبت و سند مالکیت صادر نماید وتاخیر در این کار که در حقیقت تاخیر در ثبت است مجوز قانونی ندارد.
دوم : ملاک دریافت حق الثبت، قیمت منطقه بندی مذکور در ماده ۶۴ قانون مالیات های مستقیم مصوب ۷/۲/۱۳۷۱ است.
سوم : هرگاه در موقع ثبت ملک در دفتر املاک ، ارزش منطقه بندی تغییر کرده باشدبهای ملک طبق قیمت منطقه بندی جدید تعیین می گردد و در نقاطی که قیمت منطقه بندی تعیین نشده ملک باید ارزیابی شود.اعتبار برگ ارزیابی یک سال از تاریخ تنظیم است.هرچند که بهای ملک ؛ طبق ارزیابی در دفتر املاک و سند مالکیت نوشته شده باشد.(ماده ۱۸ اصلاحی آیین نامه قانون ثبت مصوب ۱۳۸۰)
چهارم : موقوفات عام ، بقاع متبرکه ، اماکن مذهبی اسلامی ؛ مدارس علوم دینی و موسسات و بنیادهای خیریه ؛ از پرداخت مخارج و هزینه های ثبتی و اجرایی و دادرسی معاف می باشند.
سند مالکیت :
مستفاد از ماده ۲۱ قانون ثبت سند مالکیت عبارت است از : ” سندی که اداره ثبت ؛ مطابق ثبت دفتر املاک ، تهیه و به مالک یا قایم مقام او تسلیم می کند .”
زمان صدور سند مالکیت :
همزمان با ثبت ملک در دفتر املاک باید سند مالکیت آن هم صادر شود ، بنابراین زمان صدور سند مالکیت همان زمان ثبت ملک در دفتر املاک و پس از خاتمه یافتن عملیات مقدماتی ثبت است.
دفتر املاک :
دفتر املاک ، مهم ترین دفتر موجود در اداره ثبت اسناد و املاک است که مستقیما با حقوق افراد مرتبط است.
اظهارنامه ثبتی :
فرم مخصوصی است که متقاضیان ثبت آن را تکمیل و امضا کرده و ضمیمه اصل مدارک مالکیت ، به اداره ثبت محل تحویل و به این طریق درخواست ثبت می کنند.
آثار ثبت اسناد رسمی :
بر طبق قوانین جاری ، قانونگذار برای اسنادی که مطابق مقررات ، تنظیم شده است اعتبار خاصی قائل شده و تا زمانی که خلاف آن ثابت نشود آنها را معتبر شناخته است :اثار ثبت اسناد عبارتند از :
۱.اعتبار محتویات و امضائات سند رسمی
۲.اعتبار مندرجات سند رسمی
۳.دعوای مخالف مندرجات سند رسمی
۴.حدود اعتبار سند رسمی در برابر اشخاص
۵.لازم الاجرا بودن سند رسمی
۶.احتیاج نداشتن به سپردن خسارت احتمالی برای تامین خواسته در دعاوی مستند به سند رسمی
۷.عدم شمول مرور زمان نسبت به سند ثبت شده و امکان صدور اجراییه در هر زمان.
۸.بی اعتباری رای داور در مواردی که مخالف مندرجات سند رسمی تنظیم شده بین طرفین باشد.
۹.جنبه ثبوتی واثباتی اسناد رسمی
۱۰.اعتبار رونوشت اسناد ثبتی.
شما میتوانید برای مشاوره در امور ملکی و ثبت املاک با گروه وکلای آریامهر با شماره ۰۹۱۵۵۲۳۱۱۳۱ تماس بگیرید
درخواست مشاوره حقوقی رایگان
اطلاعات خود را از طریق فرم زیر ارسال کنید، با شما تماس میگیریم.